skip to Main Content

3x avocado als beautymiddeltje

Volgens de legenden gebruikten de Maya’s en de Inca’s al avocado’s om hun huid (en haar) optimaal te verzorgen.

Geen wonder… want deze vrucht zit boordevol eiwitten, vitamine A, B en E, gezonde vetzuren en massa’s antioxidanten die huidveroudering vertragen en ontstekingsremmend werken.

Avocado’s zijn dus niet alleen supergezond om te eten, maar je kan ze ook als “beautymiddeltje” gebruiken:

1. Haarmasker met avocado

Dit heb je nodig: 1 gerijpte avocado, 1 ei (je hebt het eiwit nodig) en 1/2 theelepel olijfolie

Zo maak je het: plet de avocado in een kom totdat het fijn zacht is. Voeg het eiwit en de olijfolie toe en meng het geheel.

Zo gebruik je het: verdeel plukken droog haar en breng het haarmasker aan op je kapsel door het vooral aan de onderkant in te masseren. Probeer het 30 minuten te laten inwerken en spoel af met lauwwarm water.

2. Zachte handen dankzij avocado

Dit heb je nodig: 1/4 gerijpte avocado, 1 ei (je hebt het eiwit nodig), 2 eetlepels haver en 1 eetlepel citroensap.

Zo maak je het: plet de avocado in een kom totdat het geheel fijn zacht is. Voeg het eiwit, de haver en het citroensap toe en roer het geheel.

Zo gebruik je het: masseer het in je handen, wacht zo’n 20 minuten en spoel je handen af onder lauwwarm water.

3. Gezichtsmasker met avocado

Dit heb je nodig: 1/2 gerijpte avocado, 1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel honing en 2 plakjes komkommer.

Zo maak je het: plet de avocado eerst in een kom totdat het fijn zacht is. Voeg de yoghurt en honing toe en roer dit tot een geheel.

Zo gebruik je het: verdeel het in gelijke hoeveelheden over je gezicht en verstop je ogen onder de komkommerplakjes. Wacht 15 minuten en spoel af met lauwwarm water.

Avocado’s zijn één van de meest voedzame vruchten en daarom wordt avocado-olie tegenwoordig vaak gebruikt in de meer kwalitatieve verzorgingsproducten.

De aanwezigheid van massa’s vitaminen en vetzuren maakt dat deze olie pure luxe voor onze huid is. Het helpt de huid weer elastisch te maken, draagt bij aan het verminderen van rimpels en werkt ontstekingsremmend.

En dat is meteen de reden waarom ik een flinke portie avocado-olie in onze Beautiful Day dagcrème voor de rijpere huid heb laten verwerken. Wil je genieten van de weldaden die avocado’s te bieden hebben, dan is deze pure dagcrème op basis van natuurlijke ingrediënten waarschijnlijk iets voor jou.

Groetjes,

Amy