Mooi Verouderen

7 tips om de symptomen van de menopauze te verlichten, 100% natuurlijk

Slaap beter, minder opvliegers, een beter humeur en minder spierpijn

Het is en blijft 100% gratis

Deze 6 essentiële oliën kunnen de menopauze helpen verlichten

De menopauze is een natuurlijk verschijnsel waar wij als vrouwen doorheen moeten. Het komt het vaakst voor tussen ons 45ste en 55ste en ontstaat door een verandering in onze hormonen.

Het oestrogeen gehalte in ons lichaam neemt immers geleidelijk af waardoor tal van vervelende kwaaltjes ontstaan. Denk maar aan opvliegers, verminderd libido, slapeloosheid en angsten.

Hormoontherapie kan verlichting bieden maar zorgt voor veel ongewenste bijwerkingen.

Daarom wil ik je in dit artikel wijzen op 6 (natuurlijke) essentiële oliën die de symptomen van de menopauze kunnen verlichten.

1. Lavendelolie


De menopauze kan niet enkel lichamelijk zwaar zijn maar ook mentaal: angstgevoelens, droefheid, moeite met concentreren en een verminderd geheugen zijn zaken die vrouwen in de overgang ervaren.

Lavendelolie is uitstekend tegen stress en werkt kalmerend. Dit komt omdat lavendelolie er voor zorgt dat er minder cortisol wordt uitgescheiden. Cortisol is het stresshormoon, dus je doet er goed aan om dit onder controle te houden.

Daarnaast heeft lavendelolie een positief effect op onze slaap, dus dat is mooi meegenomen tijdens de menopauze.

Wist je dat ongeveer 80% van de vrouwen in de menopauze last heeft van opvliegers? Een Chinese studie heeft aangetoond dat vrouwen die gedurende 12 weken dagelijks 2x 20 minuten de geur van lavendel roken, beduidend minder last hadden van opvliegers.

2. Neroli olie


Tijdens de menopauze verandert onze hormoonspiegel en dit kan een hoge bloeddruk en verminderd libido tot gevolg hebben.

2x 5 minuten per dag Neroli olie ruiken, zou volgens een studie in “Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine” bijdragen aan een lagere bloeddruk én een verbetering in het libido.

3. Rozenolie


Rozenolie heeft een kalmerend effect wanneer het gebruikt wordt tijdens een aromatherapie massage en zou ook opvliegers verminderen. Voor het beste resultaat combineer je het best met andere kalmerende oliën zoals lavendelolie.

Let op: je mag essentiële oliën nooit puur rechtstreeks op de huid aanbrengen maar wel gemengd met een zogenaamde “dragende olie”. Bijvoorbeeld jojoba olie waarin je een aantal druppeltjes essentiële olie doet. De algemene verhouding is 2 eetlepels dragende olie en 10 druppeltjes essentiële olie.

4. Salie olie


Salie olie is nog zo’n kalmerende olie die een positief effect heeft op ons gemoed: het zou depressie en angsten verminderen.

Dit komt door het effect van salie olie op de dopamines in onze hersenen. Dopamines zijn neurotransmitters die ons een gelukzalig gevoel geven. Mensen die hardlopen, krijgen na verloop van tijd een “runner’s high”, een gevoel van geluk. Dit komt omdat ons lichaam na ongeveer 30 minuten sporten meer dopamines aanmaakt.

5. Pepermunt olie


Als je regelmatig last hebt van opvliegers, kan pepermunt olie een verkoelend effect op jouw huid hebben. Verdun een paar druppeltjes pepermunt olie in een dragende olie zoals jojoba- of amandelolie en smeer jouw lichaam er mee in.

Heb je vaak hoofdpijn van stress in de menopauze, kan je jouw voorhoofd of slapen ermee inwrijven of gebruik pepermunt olie als aromatherapie.

6. Cipres olie


Tijdens de menopauze kan aromatherapie met cipres olie verlichting bieden. Het zorgt voor een kalm, comfortabel gevoel. Handig om opvliegers en een angstig gevoel te verminderen. Als jouw opvliegers intens zijn, kan je cipres olie best gebruiken in combinatie met pepermuntolie.

Hoe gebruik je bovenstaande essentiële oliën tijdens de menopauze?


Essentiële oliën kan je op 2 manieren gebruiken: als aromatherapie of in een “blend”.

Aromatherapie: hierbij verstuif je de olie in een diffuser of verwarmer om de geuren te verspreiden. Direct aan het flesje ruiken, kan ook.

Blend: hierbij gebruik je een dragende olie als basis (een neutrale olie zoals jojoba olie, amandelolie, druivenpitolie,…) waaraan je enkele druppeltjes essentiële olie toevoegt. De algemene richtlijn is 2 eetlepels dragende olie en 10 druppeltjes essentiële olie. Deze blend kan je dan aanbrengen op jouw huid of onder jouw voetzolen. Blijf wel uit de zon als je essentiële olie hebt aangebracht.

Probeer het eens en laat me jouw bevindingen na een paar weken horen?

Groetjes,


Amy x

Pas deze 7 simpele tips toe en verlicht de symptomen van de menopauze, 100% natuurlijk

De overgang/menopauze is voor de meeste vrouwen geen pretje: opvliegers, een verminderd libido, stemmingswisselingen, minder goed slapen, spier- en gewrichtspijn en humeurigheid zijn symptomen die vaak voorkomen. Helemaal verdwijnen zullen ze pas als ook de menopauze voorbij is. Gelukkig kan je ze wel sterk verminderen, op een 100% natuurlijke manier.


Ik heb de 7 best werkende tips verzameld en als je wil, kan ik deze meteen naar jouw mailbox sturen. Klik gewoon even op de knop hier beneden en laat me weten naar welk emailadres ik ze mag sturen.

Het is en blijft 100% gratis

De informatie op deze website is louter informatief en geldt niet als medisch advies. Contacteer een arts in geval van medische problemen

Netsense bvba, H. van Veldekesingel 150/27, 3500 Hasselt, België. BTW: BE0870087327